Contact
nl
Ook in spoedgevallen
jouw New Legal partner.
Spoednummer: 020 -379 23 21
TLG – Kantoor AMSTERDAM

TLG – Kantoor AMSTERDAM

De Lairessestraat 107
1071 NX Amsterdam

T (+31) 020 379 23 21
TLG – Kantoor Den Haag

TLG – Kantoor Den Haag

Badhuisweg 84
2587 CL Den Haag

T (+31) 070 204 04 88
TLG – Kantoor Rotterdam

TLG – Kantoor Rotterdam

Veerkade 1
3016 DE Rotterdam

T (+31) 010 268 20 00
Auteur: Rudi Holzhauer Geplaatst: 16 september 2022 Gelezen: 139

Geneesmiddelenreclames getoetst

Afgelopen maand is “Authic” het eerste NFT platform van Nederland gelanceerd. Bij Authic kunnen niet alle makers van digitale kunst zich aanmelden. Het is de bedoeling dat de “artiesten” aan de voorkant worden gescreend, zodat de gebruikers van het platform mogelijk met meer zekerheid kunnen vaststellen dat een NFT authentiek is. Het is echter niet zo dat het platform ook garanties kan bieden dat de NFT’s die middels het platform verhandeld worden ook daadwerkelijk afkomstig zijn van de “artiesten” die zich op het platform hebben aangemeld. Om die reden is in de algemene voorwaarden van Authic ook opgenomen dat de gebruiker van het platform zelf verantwoordelijk blijft om de identiteit van de aanbieder vast te stellen.

Daarnaast is het zo dat bij overdracht van een NFT van digitale kunst niet automatisch de auteursrechten en eventuele naburige rechten op het onderliggende object worden overgedragen. In dat geval zal de betreffende NFT een zeer beperkte waarde hebben. Het staat de aanbieder van de NFT dan immers vrij om na de verkoop van een NFT van het betreffende werk of een uitvoering nog een NFT te maken en die wederom op de markt aan te bieden.

Indien een koper van een NFT van digitale kunst een NFT wenst te ontvangen die in de toekomst mogelijk aanzienlijke waarde vertegenwoordigt, dan zal de koper niet alleen moeten vaststellen wie de rechthebbende van alle rechten van het onderliggende werk is, maar er ook voor moeten zorgen dat deze rechten rechtsgeldig aan hem worden overgedragen. Wij helpen je graag om deze overdracht van rechten te realiseren, zodat je een NFT van digitale kunst koopt die ook echt waarde kan vertegenwoordigen.